170 000 деца и 30 000 учители влизат в клас влизат утре

...
170 000 деца и 30 000 учители влизат в клас влизат утре
Коментари Харесай

170 000 деца и 30 000 учители влизат в клас

170 000 деца и 30 000 учители влизат в клас влизат на следващия ден в клас. Това заяви просветният министър Красимир Вълчев пред Нова тв. „ По-малките деца към този момент са в клас и данните демонстрират, че те не са толкоз огромен фактор за разпространяването на болестта ”, разяснява той.

„ Нормално е родителите да са обезпокоени от връщането в клас на своите деца. Вирусът е вирулентен, той не отслабва. Но не можем да затворим просветителната система и публичния живот за идната година, година и половина, колкото се счита, че ще продължи пандемията. Затова сме дали опция за най-предпазливите родители да оставят децата си у дома на отдалечено образование ”, изясни Красимир Вълчев.

По думите му в доста учебни заведения е основана чудесна система за обгръщането на всички деца в образователния развой без значение дали са в клас или у дома. Учителите реализират контакт с децата, които учат отдалечено, и образователният развой протича безпроблемно.

Според Вълчев не може да се чака края на пандемията, което значи образователната година да изтече. „ В класната стая е регламентирано да се носи маска от 5 до 12 клас. За 1 до 4 клас носенето на защитна маска е по решение на учителите. Закупени са към 9 хиляди въздухопречистватели за стаите, в които учат децата. Прави се постоянно проветряване и стерилизация на пространствата. Месеците февруари и март ще бъдат сложни месеци. Зимните месеци по принцип са сложни поради грипа ”, уточни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР